Cartea tehnică a femeii – La cumpărături

Poate fi o zi ca oricare alta,  nimic nu anunţă că ea vrea să mergă la cumpărături. O vezi, ca de obicei, plimbîndu-se prin casă şi vorbind singură îndeajuns de tare ca tu, aşezat la calculator, să auzi.

Nici prin cap nu-ţi trece ce te aşteaptă… Altfel nu ai sta ca fraierul pe gsp.ro, să vezi ce spune Gheară, Mutu şi Răzvan, ci ţi-ai fi sunat prietenii, te-ai fi împăcat cu cei cu care te-ai certat, i-ai fi scris o ultimă scrisore mămichii din sătucul de departe.

Totul poate să plece de la un mizilic: o eşarfă, un elastic de păr … E ca şi cum te-ai duce la doctor pentru apendicită şi te descoperă ăia cu cancer la inimă.

O eşarfă, un elastic de păr, astea nu sînt cumpărături, iar ea ştie foarte bine să mascheze asta: „Nu vrei să ieşim puţin, mai luăm şi aer …” Ha-ha, vrea şi aer pe lîngă eşarfa aia.
Deşi e un meci foarte interesant din liga a doua portugheză în reluare, cedezi.
Ea e din ce în ce mai mieroasă, nu riscă să piardă tot ce a realizat pînă acum din cauza unui zîmbet acru.
De unde poţi să cumperi un elastic de păr? Din Mall. Acolo găseşti să cumperi şi scame de firmă pe care să ţi le pui pe haine.

În momentul în care păşeşti în Mall faţa ei capătă, pentru o secundă, ca o străfulgerare, mimica dementului care duce de mînă o fetiţă în pădure. Dar tu nu ai ochi să vezi asta… Te gîndeşti cine o să bată loviturile la U Craiova, acum că maestrul Dorel s-a exilat la Severin…
Eşti la parter, în Mall, lumina slabă nu te înspăimîntă, nici bărbaţii palizi cu sute de pungi pe mîini, încercînd să ţină pasul cu iepele care aleargă pline de viaţă în faţa lor.
Cum ai intrat, ai şi văzut un magazin cu „de toate”… Super, mai e şi de firmă! Ca tîmpitu’, îi spui şi ei: “Uite un magazin acolo, hai să intrăm, să cumpărăm!” Ea se uită la tine şi realizezi că ai o faţă de copil de la şcoala ajutătoare.

Aşa începe totul. În primul rînd că o femeie nu cumpără nimic în primele două ore. Doar apă, dacă vede că te-ai deshidratat. (Bănel e bun de luat de femei la cumpărături, e singurul care ar ţine pasul.) Două ore femeia nu face altceva decît să vadă “ce mai e”.
“Da, dar am venit după o eşarfă…”
“Acum nu mă bate la cap…”
“Dar cînd, că au trecut patru ore, mă dor ochii, mă ard tălpile?”

Abia s-a terminat turul de încălzire, eşti din nou aproape de locul prin care ai intrat, te gîndeşti să fugi… Dar abia acum încep cumpărăturile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
14 octombrie 2009 07:29
Citește mai mult despre: carte tehnica cumparaturi femei

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult