Cartea tehnică a femeii. Sînt grasă?

Grăsimea apare pe femeie brusc, de obicei în timpul meciurilor importante, sau cînd nu are chef să se uite la film. O femeie nu te va întreba niciodată dacă s-a mai împlinit, dacă are un kilogram sau două în plus, ci dacă s-a îngrăşat. Probabil că ea ar vrea să întrebe dacă e batoză, însă nu vrea să te isterizeze şi pe tine.

 

Bineînţeles, totdeauna este vorba de o grăsime subtilă, de hălci invizibile, pe care doar ochiul ei brusc scăpat de orbire le poate contempla cu dezgust.

Întrebarea „Sînt grasă?” trebuie ascultată şi ca „Tu nu ai văzut ce grasă sînt?”. Tonul e mustrător, te simţi ultimul om, ai profitat de o oarbă. Dar acum i-a revenit vederea, eşti martorul unei minuni.

Ar fi bine să nu-ţi fie pusă întrebarea în ultimele minute de la meciul România-Brazilia, în finala CM, deşi, stai liniştit, exact atunci îţi va fi pusă.

Dar tu trebuie să fii pregătit oricînd pentru această întrebare. Finala România-Brazilia ar fi o scuză penibilă, dacă ţi-ar lua mai mult de o fracţiune de secundă ca să răspunzi tare şi răspicat: NU!

Orice întîrziere, asta însemnînd intervalul (de altfel interminabil pentru femei) dintre o o secundă şi o secundă şi jumătate, te poate costa liniştea pentru cîteva săptămîni, ca să nu mai zic că de la finală poţi să-ţi iei adio. Degeaba bate România şi toţi sînt la Universitate, tu ai o problemă mult mai mare: ea a luat peste jumătate de kilogram, dacă nu cumva chiar un kilogram.

Dacă nu spui NU imediat, mai înseamnă că te-ai gîndit înainte să răspunzi (că doar nu erai atent la Bănel care scăpase singur cu portarul). În acest caz să te gîndeşti e o mare prostie. Dar dacă ai ezitat pînă să răspunzi mai înseamnă ceva, că minţi. Minţi cu neruşinare. Ea e grasă, vezi şi tu foarte bine, e batoză, dar tu o menajezi, nu vrei să-i strici ziua, săptămîna, luna şi viaţa spunîndu-i că e o grăsană dizgraţioasă în care a doua zi vor arunca copiii cu pietre pe stradă. Probabil că în sinea ta deja te gîndeşti cum să scapi de ea. Stai liniştit, vei vedea cît de bine ştie ce e în sinea ta.

Nu te lăsa atras în proba cîntarului. Bute ar roşi dacă ar vedea cum luptă o femeie cu cîntarul. În primul rînd că toate cîntarele sînt stricate. “Ştii cum e cîntarul ăsta …”

Cea mai mare greşeală, de fapt la fel de mare ca toate celelate, este să spui “parcă, puţin, cîteva grame …” “Pe şolduri, nu?!” va veni imediat întrebarea, retorică oricum. Din acest moment eşti pierdut, carne de tun, vei intra într-un labirint de întrebări şi constatări citite parcă din cartea tehnică a femeii.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Mihai
2 octombrie 2009 06:57
Citește mai mult despre: carte tehnica celulita femei

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult