Căruţă cu fier vechi, răsturnată la Iaşi! Poliţia nu poate interveni deoarece Primăria a catalogat-o ca artă modernă

Accident groaznic la Iaşi! O căruţă cu fier vechi s-a răsturnat în urmă cu câteva zile pe pietonalul Ştefan cel Mare, pe fondul consumului de alcool şi al vizibilităţii proaste. Nimeni nu a fost rănit grav, însă conducătorul a fost nevoit să se descarcereze singur din mormanul de fiare contorsionate. 

Atât Poliţia, cât şi pompierii spun că nu au putut interveni pentru eliberarea locului accidentului fiindcă Primăria clasificase deja dezastrul ca operă de artă modernă. „E monument, aşa scrie în acte, nu putem să clintim o tablă fără aviz de la Ministerul Culturii”, spune Decebal Popescu, agentul de poliţie sosit la faţa locului. „Acum că mă uit mai bine, jocul de lumini şi umbre din grămada aia de deşeuri chiar sugerează insignifianţa omului în faţa sorţii.”

Din fericire, spun martorii, căruţaşul a reuşit să iasă repede dintre fiare, şi-a bandajat capul şi acum îşi caută caii prin centru. „Îl aşteaptă o veste bună”, adaugă agentul Popescu. „Cică autorul sculpturii va primi 16.000 de euro din partea municipalităţii.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
24 mai 2018 13:23
Citește mai mult despre: arta moderna Iasi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult