Casele din jurul bisericilor vor fi demolate, să aibă loc enoriașii la slujbă afară

Nu se mai satură! Pentru că legea nu le permite să înghesuie credincioșii, cum făceau de obicei, preoții au cerut demolarea caselor in jurul bisericilor, să fie mai mult loc. Proprietarii vor fi despăgubiți cu sume modice, pentru că biserica nu prea are bani, spune Patriarhul.

”E firesc ca proprietarii să accepte mai puțini bani, ca să ajute și ei cum pot biserica. Dar, ca să aibă și ei un avantaj, vor fi primii la împărtășanie cu lingurița de unică folosință”, spune părintele Onufrie Rîuleț.

Din păcate noile ordonanțe din starea de alertă ne obligă să facem toți niște sacrificii. De exemplu, pe Calea Victoriei, ca să aibă lumea loc într-o biserică, vor fi demolate Institutul de Istoria Artei și Muzeul George Enescu.

Nu doar casele vor fi demolate. Pentru că spațiul din jurul Catedalei Neamului e insuficient pentru 100.000 de români la 2 metri distanță unul de altul, vor fi demolate și 3 blocuri de pe Calea 13 Septembrie, iar proprietarii apartamentelor vor primi la schimb chilii la mânăstiri și o sticlă de vin de împărtășanie.

Scris de TNR
17 mai 2020 05:50
Citește mai mult despre: biserica

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult