Castelele de nisip construite ilegal vor fi demolate cu buldozerele

Pentru ca turiştii care ajung pe litoral să se bucure de condiţii cât mai bune, inspectorii primăriei Constanţa au făcut azi o razie pe plaja din Mamaia pentru a identifica castele de nisip construite ilegal pe domeniul public. Ei au acordat zeci de amenzi pentru astfel de construcţii ilegale. Pe lângă plata amenzii, proprietarii au fost somaţi ca în maxim 48 de ore să demoleze castelele de nisip, în caz contrar ele urmând să fie puse la pământ de buldozerele Primăriei.

Turiştii care au construit castele de nisip pe plajă acuză Primăria de abuz şi ameninţă că vor ataca decizia demolării în instanţă. „Aici e munca mea şi a familiei mele. N-am făcut altceva decât un castel, nu foarte mare, pentru fiul meu, că are 2 ani şi am venit pentru prima dată cu el la mare. N-o să accept să îşi bată cineva joc de munca mea. Merg până la Haga dacă e nevoie. Nu pot accepta decizia demolării pur şi simplu”, ne-a declarat unul dintre turiştii ameninţaţi cu demolarea.

“Am primit somaţie să prezentăm actele şi avizele până la ora 10.00, însă au venit de la Primărie să ne dărâme castelul de nisip încă de la ora 7.00”, acuză un alt turist. Acesta a ameninţat că mai mulţi proprietari de castele de nisip se vor lega cu lanţuri de construcţiile lor în caz că buldozerele Primăriei vor încerca să le dărâme.

După ce operaţiunea de demolare a castelelor de nisip construite ilegal se va încheia, se pare că autorităţile locale intenţionează să betoneze plaja din Mamaia, pentru a evita astfel construcţia ilegală de noi castele de nisip.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 iunie 2010 22:00
Citește mai mult despre: castel de nisip demolat ilegal litoral plaja somatie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult