Încă un 15 martie însângerat pentru popoarele român și maghiar. În timp ce bătălia între cele două națiuni era la apogeu, fiecare parte scoțând deja steagurile și cronici străvechi să arate cine este primul în Ardeal, bulgarii, indiferenți la situația internațională, au mai construit 2 kilometri de autostradă.

autostrada_spre_bulgaria.jpg

Tronsonul, esențial pentru economia Bulgariei, leagă localitățile Turistov și Castravetătă și asigură un acces rapid al tuturor turiștilor din nordul țării care vor să vină și ei pe un litoral care nu arată ca și cum ar fi fost teatru de război. La inaugurare s-a tăiat o panglică tricoloră reprezentând steagul Bulgariei, dar primarul comunei Turistov a declarat că, pentru o taxă de doar 200 de leva, sunt dispuși să taie și steagul României, al Ungariei sau chiar al ținutului secuiesc. 

Mai mult, la sud de Sofia a început construcția unui parc de distracții secuiesc, dedicat în special românilor care nu-și permit să meargă la Balvanyos la băi. „Avem aici toate facilitățile, pâine din belșug pentru toată lumea și chiar un gulaș făcut cu gogoșari în loc de paprika, că tot iute e”, a declarat primarul din Turstov.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 16.03.2016 13:23 Social

National Cinematografic