Cât timp ungurii s-au certat ieri cu românii pe Ardeal, bulgarii au mai făcut 2 km de autostradă

Încă un 15 martie însângerat pentru popoarele român și maghiar. În timp ce bătălia între cele două națiuni era la apogeu, fiecare parte scoțând deja steagurile și cronici străvechi să arate cine este primul în Ardeal, bulgarii, indiferenți la situația internațională, au mai construit 2 kilometri de autostradă.

Tronsonul, esențial pentru economia Bulgariei, leagă localitățile Turistov și Castravetătă și asigură un acces rapid al tuturor turiștilor din nordul țării care vor să vină și ei pe un litoral care nu arată ca și cum ar fi fost teatru de război. La inaugurare s-a tăiat o panglică tricoloră reprezentând steagul Bulgariei, dar primarul comunei Turistov a declarat că, pentru o taxă de doar 200 de leva, sunt dispuși să taie și steagul României, al Ungariei sau chiar al ținutului secuiesc.

Mai mult, la sud de Sofia a început construcția unui parc de distracții secuiesc, dedicat în special românilor care nu-și permit să meargă la Balvanyos la băi. „Avem aici toate facilitățile, pâine din belșug pentru toată lumea și chiar un gulaș făcut cu gogoșari în loc de paprika, că tot iute e”, a declarat primarul din Turstov.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 martie 2016 11:03
Citește mai mult despre: autostrada bulgari unguri

Alte articole

Vezi mai mult