Câtă birocraţie! Acum cămătarii nu mai au voie să-ţi taie degetul fără trimitere de la medicul de familie

În paralel cu legile justiției, care urmăresc să facă viața ușoară pentru infractorii din parlament, legislativul aprobat și o serie de legi care reglementează domeniul cămătăriei, făcându-l mai birocratic ca niciodată. Conform noilor prevederi, pentru ca un cămătar să taie degetul unui datornic are nevoie și de o trimitere de la medicul de familie.

„E haos, domnule, ne pun pe drumuri degeaba. Trebuie să faci un dosar întreg și zici, bine, hai că-l fac, dar când ai toate actele și taxele plătite, ce crezi? Vrei să tai degetul datornicului că n-a dat dobânda de 150% și fără ceva și la anestezist te trezești cu el mort. Apoi dai și la sora medicală 100 de lei, 200 de lei să te bage la o rezervă, să nu tai degetul într-un salon cu încă 20 de moși si tot așa”, explică Leon Scorpionu, cămătar bucureștean.

Măsurile birocratice nu se opresc aici, cămătarii trebuie să aibă două registre cu evidența degetelor, unul la contabilitate și altul care este depus semestrial la Casa de Asigurări de Sănătate pe dischete de 3,5. „Te prinde că n-ai registrul te lasă fără licență și ajungi să mori de foame sau să te apuci de chestii la limita legii, cum ar fi să lucrezi în bancă la credite imobiliare”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

28 decembrie 2017 11:10
Citește mai mult despre: camatar deget medic de familie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult