Cazul Spiru Haret a fost clasat. Diplomele false fuseseră plătite cu bani falşi

Procurorii care anchetează cazul de la Spiru Haret, unde conducerea universității și mai multe cadre sunt acuzate că au facilitate obținerea de diplome false contra șpagă au clasat dosarul după ce au verificat cu atenție sumele oferite drept mită. Aparent banii oferiți erau tot falși, ceea ce înseamnă că nu prea există corp delict. 

„Corupția presupune să dai bani sau foloase materiale. Or ăia nu sunt bani, sunt bani falși, nici la fund nu te poți șterge cu ei, că e hârtia dură. Încă nu am verificat corpul profesoral, dar bănuim că și ăla e format din impostori, că nu se poate să existe un profesor real, care are ceva respect pentru meseria lui, și să fie angajat aici”, a declarat Oliviu Preda, procurorul care se ocupă de caz.

Investigații se fac și în mai multe sedii ale universității, pentru a se vedea dacă nu cumva sunt făcute din mucava și întreaga instituție nu este cumva ceva complet fals. „Păi, pentru că nu ne place munca, am băgat asta cu studiile superioare, să luăm mai mulți bani doar că avem studii superioare. Și nici pe ăstea nu le-am făcut în mod real, că ideea de bază e că nu ne place munca. Dar cum nu deranjăm pe nimeni, că nu muncim atât de mult s-o facem, nu văd de ce ar fi anchetate aceste instituții de „învățământ”. Nu diplome a cerut Statul Român? Ei bine, facem diplome, ce-ți pasă cum sunt ele făcute? Sunt printate pe hârtie reciclată”, a declarat șeful „universității” Spiru Haret.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

20 decembrie 2019 16:25
Citește mai mult despre: Spiru Haret

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult