Cazul uluitor al bebeluşului care s-a născut fără mamă!

Doctorul care a asistat la naştere spune că bebeluşul suferă de o malformaţie congenitală foarte rară, el neavând deloc mamă: „Nu ne-a venit să credem! În momentul naşterii copilul părea perfect normal, dar la o privire mai atentă ne-am dat seama că îi lipseşte mama. Prima dată am crezut că greşim noi undeva, aşa că am luat-o de la capăt, în mod logic: Am pornit de la bebeluş, am mers frumos pe cordonul ombilical, la capătul căruia ar fi trebuit să-i găsim mama. Din păcate pentru copil, la celălalt capăt al ombilicului nu se afla nimeni!”

Manualele de medicină spun că un astfel de caz se întâmplă o dată la zece mii de naşteri. Anomalia apare în luna a treia de sarcină, atunci când fătului încep să i se dezvolte atât organele interne cât şi mama. În cazul lui Dorin, se pare că organele interne s-au dezvoltat normal, însă mama sa a fost practic absorbită de bebeluş şi a dispărut cu totul.

Din păcate, viitorul lui Dorin este încă incert, el fiind ţinut în viaţă cu ajutorul unei mame artificiale. Singura lui şansă de supravieţuire este să meargă la o clinică din Viena pentru o operaţie de transplant de mamă, care costă aproximativ 30 de mii de euro. Tatăl copilului a deschis deja un cont în care se pot face donaţii pentru operaţia care l-ar putea salva pe micuţ.

Te-a impresionat acest articol? Şi tu poţi contribui cu ceva: Dă mesajul ăsta mai departe tuturor prietenilor tăi şi ajută-l astfel pe Dorin să se opereze de mamă.

Scris de TNR
6 aprilie 2012 15:04

Alte articole

Vezi mai mult