CCR sfidează din nou. Au permis unei românce să-şi scrie numele cu y: Byanca

Curtea Constituțională își bate joc din nou de toți românii. Într-o decizie fără precedent, toți cei 9 membri ai Curții au decis că este constituțional ca o româncă să-și ortografieze numele cu y, Byanca, deschizând cutia Pandorei pentru toate nenorocirile onomastice.

”Este un prim pas. Mă aștept ca de mâine să vină un val de cereri ca și alții să-și scrie numele gen Dyana, Addyna, Owydiu sau Yonutz. E strigător la cer!”, spune Augustin Zegrean, fost membru CCR și un munte de decență.

Partenerii externi ai României, precum Uniunea Europeană, NATO și Federația Internațională de Badminton acuză deja CCR că a făcut din România un stat eșuat, în care domnește bun plac ortografic: ”Nu se mai poate discuta cu acești oameni. Ce urmează? Jeorje? Kălyn? Mihigh? Eu la așa ceva nu mai partikip”, a spus Isabella Mogherini, din Bruxelles.

Pe internet a apărut deja o petiție prin care se cere demararea unui referendum național, să se treacă în Constituție ca măcar numele Laürenţiu cu umlaut să fie interzis.

Scris de TNR
19 iulie 2019 10:07
Citește mai mult despre: ccr

Alte articole

Vezi mai mult