Dacă nu vin niște zile mai răcoroase în curând anul acesta riscăm să avem parte de cel mai relaxant an pentru România și agricultură. Specialiștii estimează că la data culesului floarea soarelui va avea semințele gata prăjite, ceea ce înseamnă o importantă economie pentru sistemul energetic al țării.

cocalari_si_seminte.jpg

„Folosim anual 50 de Megawatti pentru prăjit semințe, fie pe plite electrice, fie în cuptoare cu gaz. Acest consum enorm duce de obicei la dezechilibre în rețea. Din fericire în această toamnă nu vom avea acel „spike” în consum și vom putea să stocăm cantități importante de gaz în rezerva națională. Asta înseamnă că o să avem căldură la iarnă”, a explicat inginerul agronom Dragoș Vasilescu.

Dar și românii de rând sunt câștigat, o recoltă de semințe gata prăjite va duce la importante scăderi de prețuri pentru produsele din gamă. „Acum tot ce mai trebuie să facem e să punem sare pe ele, după gust, și să deschidem televizorul, că caterincă avem destul acolo”, a declarat un român. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 27.06.2019 12:26 Social

National Cinematografic