Ce dacă s-a ieftinit petrolul? Pentru profit, benzinăriile au afişat preţurile în franci elveţieni

Şoferii care au fost la benzinării în această dimineaţă au fost uimiţi să constate că au luat o ţeapă ceva mai mare decât de obicei, pentru că benzinarii au decis să afişeze preţurile în franci elveţieni. Noile preţuri par ceva mai mici, dar la casă te trezeşti că ai de dat până la 700 lei pentru un plin, din cauza cursului de schimb valutar exorbitant.

„Petrolul s-a ieftinit foarte mult şi noi suntem obişnuiţi cu profituri imense. Noi nu putem accepta mai puţin de 1 miliard de Euro profit anual. Sigur, petrolul se extrage de aici, e al românilor, benzinăriile sunt ale românilor, angajaţii sunt români şi maşinile sunt româneşti, dar banii trebuie să ajungă la Viena. E normal să facem orice pentru a obţine profituri imense”, spune Hans Mantzoger, reprezentant OMV.

Benzinarii spun însă că trecerea la preţuri în franci e una temporară, şi în momentul în care cursul francului scade, vor trece imediat la preţuri în lire sterline.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
19 ianuarie 2015 15:01

Alte articole

Vezi mai mult