Ce obuze neexplodate? Un ţăran a găsit într-un şanţ nişte soldaţi ruşi încă beţi din Al Doilea Război Mondial

După o noapte în care a sărbătorit peste măsură învierea lui Hristos, un vasluian a făcut o descoperire uluitoare. În șanțul în care a săpat ca să-și facă un culcuș temporar a dat la un moment dat de ceva tare, ceea ce s-a dovedit în cele din urmă o cască de soldat din Al Doilea Război Mondial. Numai că, surpriză!, de ea era atașat un soldat rus mort de beat, iar imediat lângă acesta zăceau încă doi camarazi de-ai lui.

”Imediat ce am dat de ei, mi-au mulțumit și mi-au spus că i-am găsit la fix, că tocmai au rămas fără băutură”, a povestit vasluianul. ”Așa că n-am avut încotro și a trebuit să-i iau acasă și să le dau de băut. Mi-au golit tot ce aveam în casă, plus ce-am mai furat din pivniță de la vecinu’. Nu puteam, dracului, să găsesc și eu un obuz neexplodat, ca alții, și să-l vând la fier vechi?! Așa, în loc să fac bani de băutură, am rămas fără băutură! Cât ghinion!”

Cum nu mai are ce băutură să le dea, vasluianul i-a dus pe cei trei soldați ruși la primărie, să se descurce edilul cu ei cum o vrea. ”Dar n-am scăpat ușor de ei, că la plecare mi-au furat ceasul de pe mână, iar apoi m-au întrebat de tablouri, dar le-am zis că n-am niciunul, așa că mi-au luat carpeta cu Răpirea din serai de pe perete”, s-a plâns vasluianul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
9 aprilie 2018 10:04

Alte articole

Vezi mai mult