Ce se mai fură prin Moldova

Moldova oferă condiţii dintre cele mai vitrege pentru persoanele care trăiesc din furturi: mare lucru de furat nu prea există, iar concurenţa este acerbă. Mă rog, există şi un lucru pozitiv, şansele de a fi prins sunt mai reduse decât în alte zone: e foarte uşor să scapi neprins atât tip cât pe urma ta se află un poliţist moldovean.

Singură şansă să trăieşti decent din meseria asta în Fălticeni, de exemplu, este să inovezi, să exploatezi lucruri la care nimeni nu s-ar gândi. Asta au încercat doi tineri, unul de 18, altul de 15 ani, care au furat clopotele unei biserici, după care le-au vândut la fier vechi. Au obţinut vreo 200 de lei, însă au creat un prejudiciu de 3.000 de lei. Sau, altfel spus, au vândut marfă de 3.000 de lei cu 200 de lei. Adică aproape 7% din valoarea mărfii, ceea ce, trebuie să recunosc, înseamnă un procentaj foarte bun pentru Moldova.

Tinerii n-au apucat însă să se bucure de rodul muncii lor, fiind prinşi de poliţişti la scurt timp după comiterea faptei. Lucru la care cei doi chiar nu se aşteptatu, ei considerând că, dacă fură din casa lui Dumnezeu, şansele ca proprietarul să facă plângere la poliţie sunt inexistente.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
2 aprilie 2010 08:44
Citește mai mult despre: biserica furt Moldova politist

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult