Cea mai nouă aşezare preistorică din România, datând din anii ‘70, descoperită la Vaslui

Cea mai recentă aşezare preistorică din ţară a fost descoperită de arheologi în municipiul Vaslui, în apropierea fostului Combinat de Fibre Sintetice. Specialiştii afirmă că ea a fost întemeiată în jurul anului 1970, de către primul val de muncitori care au migrat din zonele rurale ale Moldovei.

“Oamenii preistorici care populau această aşezare se îndeletniceau mai ales cu viticultura şi creşterea cailor, rareori cu prelucrarea fibrelor sintetice”, a declarat un cercetător. “Vestigiile combinatului dovedesc, de asemenea, că aşezarea a fost locuită până târziu, după Revoluţie, în aşa-numita epocă a fierului vechi.”

De-a lungul ultimilor ani au apărut speculaţii că în preajma Vasluiului ar putea trăi şi astăzi oameni preistorici, existând chiar fotografii pe site-urile de socializare care par a confirma această ipoteză. Conform teoriei larg acceptate, însă, oamenii preistorici ar fi dispărut odată cu intrarea în Uniunea Europeană, urmaşii vechilor triburi locuind azi pe teritoriul Spaniei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
31 august 2012 19:08

Alte articole

Vezi mai mult