Ceață în Brașov. Urșii vor primi veste reflectorizante, ca să fie văzuți la tomberon

Cod galben de ceață la Brașov, unde urșii orbecăie și se ciocnesc între ei din cauza vizibilității reduse. Oamenii spun că de multe ori au văzut ursul în ultimul moment, când îi luase în brațe și deja era prea târziu. Primăria Brașov a decis că împușcarea urșilor tomberonari este o barbarie, așa că urșii vor primi veste reflectorizante, să poată fi evitați.

Unii urși se descurcă și ei cum pot, care cu leduri pe baterii, care cu felinare sau torțe, dar se plâng că se întâmplă accidente și le ia foc blana. Urșii au fost cei care au propus vestele, după ce un coleg a sustras o vestă reflectorizantă din mașina unui turist care oprise să-l hrănească.

După ce au primit vestele, situația e mult mai bună. Oamenii care ies să ducă gunoiul spun că în felul ăsta nimeresc mai ușor tomberonul, pe care altfel erau nevoiți să-l caute cu lanterna: ”Cu vestele pe urși, tomberonul e iluminat ca un pom de Crăciun”, spune Oliviu Efremie din Brașov.

Dotarea urșilor cu veste înseamnă și economii cu iluminatul festiv, pentru că acum Brașovul strălucește ca Las Vegasul de la vestele urșiloc.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
19 noiembrie 2020 15:00
Citește mai mult despre: Brașov urși

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult