Cei care au donat pentru “Cuminţenie” sunt obligaţi să mai dea câte 2 euro fiindcă s-a scumpit Brâncuşiul

O sculptură a lui Brâncuși s-a vândut cu 57 de milioane de dolari, dar asta nu înseamnă neapărat o veste bună pentru români. Cei mai afectați sunt cei care au donat anul trecut pentru cumpărarea unei alte opere a lui Brâncuși, câte doi dolari. Aceștia vor trebui să mai trimită o serie de SMS-uri pentru că, între timp, Brâncuși-ul s-a scumpit.

„Prețul la Brâncuși a explodat efectiv în ultimii ani. Asta înseamnă că și Cumințenia Pământului valorează acum cel puțin 20 de milioane de euro. Oamenii care au plătit pentru asta trebuie să înțeleagă că și-au luat un angajament față de țară când s-au lăudat că Brâncuși e al lor”, a declarat Marcel Manole, secretar de stat la Ministerul Culturii.

Autoritățile spun că vor trebui acum să plătească doi euro chiar și cei care nu au donat dar au dat like la campanie să se laude la prieteni. Oamenii de cultură care au susținut evenimentul sunt și ei datori cu cel puțin două editoriale de căciulă de încurajare iar cei care au cerut Ministerului Culturii să-și primească banii înapoi vor fi amendați.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 mai 2017 16:05
Citește mai mult despre: Brancusi Cumintenie

Alte articole

Vezi mai mult