Cel mai bătrân român susține că s-a antrenat toată viața pentru acest titlu

Gheorghe Câmpeanu are 115 ani și este cel mai bătrân român. El se mândrește cu acest titlu și se laudă că toată viața s-a antrenat ca să-l dobândească. Acum, scopul lui e să obțină un titlu pe plan european, însă pentru a ajunge acolo trebuie să moară doi croați și un suedez. Domnul Câmpeanu ar face orice să devină cel mai bătrân om de pe continent și mărturisește că e gata să calce pe cadavre.

“Mi-am dorit enorm să ajung aici. Încă de mic m-a atras performanța. Când eram într-un grup mai mare, încercam să fiu cel mai bătrân din acel grup, chiar dacă alții aveau mai mulți ani decât mine. La 35 de ani, m-am înscris din nou la liceu. Eram cel mai bătrân din clasă, îi întreceam chiar și pe unii profesori. Vă dați seama ce mândru eram,” își amintește cu nostalgie centenarul.

Antrenamentul zilnic al lui Gheorghe Câmpeanu durează patru ore și constă într-un somn odihnitor după amiaza. În rest, ține un regim alimentar strict. Nu mănâncă grăsimi, nu bea alcool și nu fumează. “Dacă vrei să faci performanță, trebuie să renunți la vicii”, spune Câmpeanu. „Așa fac toți marii sportivi.”

Și tot ca unii sportivi, Câmpeanu mărturisește că și-a declarat o vârstă falsă ca să poată intra în competiție. “De fapt, am 81 de ani, dar am modificat niște date în buletin. Mi se pare absurd, dar se pare că din cauza vârstei nu mă calificam pentru întrecere, cică eram prea tânăr.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
17 septembrie 2011 08:06

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult