Cel mai bun vecin! În loc de bormaşină, îşi delectează vecinii cu sunet de cârnaţi care sfârâie în tigaie

Simfonie a bunăstării într-un bloc din Berceni, unde proprietarul nu-și bate joc de vecini cu bormașina. Din apartamentul lui se aud doar sunete divine, precum cârnați proaspăt aruncați în tigaie, sau sunetul de sticle de bere desfăcute. Uneori, târziu, în serile ploioase, din apartamentul 14 se aude sunetul de cuburi de gheaţă mișcate lent într-un pahar cu tărie de calitate.

Marian Coltea mănâncă în aplauzele tuturor vecinilor de scară. Mulți nu pleacă nicăieri în weekend, doar ca să audă sunetele lucrurilor pe care le prăjește în tigaia de fontă făcută chiar de Stradivarius, în timpul liber, când nu făcea viori. Oamenii spun că o ţine într-o cutie din lemn de cireş, cu blazon și că ar recunoaște oriunde sunetul de ulei încins și momentul exploziv când arunci cârnatul.Surse din bloc admit că profesoara de pian nu dă lecţii în ora aia şi copiii sunt cuminţi.

Alții spun că sunt dimineţi când sunt treziți de sunetul diafan de ouă bătute în castron, apoi sfârâitul omletei în unt încins, dar și că sin când în când se aude sunetul inconfundabil al unei palme pe curul sănătos şi ferm al soţiei lui.

Scris de Ionut
21 ianuarie 2018 11:01
Citește mai mult despre: berceni bormasina carnati

Alte articole

Vezi mai mult