Cel mai important zăcământ de moloz din lume, descoperit în Bucureşti

Cunoscut pentru lipsa sa de bogăţii naturale, Bucureştiul se poate lăuda acum cu unul din cele mai mari, dacă nu cel mai mare, zăcământ de moloz din lume. Descoperirea a fost făcută de o serie de muncitori şi geologi care se chinuiau să dărâme o clădire istorică din centrul Capitalei.

“Am muncit 6 luni la demolarea acestei clădiri, monument de clasă A şi, pe măsură ce dărâmam la ea, dădeam de tot mai mult moloz”, spune unul din muncitori. “Când am pus-o la pământ era numai moloz în jurul nostru, cred că e o vână de moloz pe-aici prin zonă”, spune şeful echipei.

Geologii veniţi la faţa locului au estimat molozul la câteva mii de tone. “Asta-i doar ce vedem la suprafaţă. Dacă ne apucăm şi săpăm cred că stăm pe miliarde de tone de moloz care abia aşteaptă să fie dus la suprafaţă”, a explicat şeful catedrei de geologie de la Universitatea Bucureşti, Decebal Popescu. Conform primelor previziuni, molozul din capitală ne-ar ajunge pentru cel puţin 150 de ani. “Până atunci însă tehnologia va evolua suficient cât să găsim metode mai moderne de a face mizerie în jur”, spun specialiştii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

10 iunie 2013 05:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult