Cel mai pios român! Ţine post negru ore întregi pe zi, de mai bine de 30 de ani

Poate părea un om obişnuit, dar apropiaţii săi ştiu cât e de evlavios! Un tânăr de 32 de ani din sectorul 4 al Capitalei spune că ţine post negru zilnic, uneori chiar de 3-4 ori pe zi, întrerupându-l doar pentru mese importante şi mici gustări. Asta de mai bine de 30 de ani, potrivit familiei şi prietenilor.

“Postul negru e ceva specific asceţilor, un semn de adâncă pioşenie, şi nu oricine poate ţine post negru fără o pregătire spirituală riguroasă”, spune un vecin al tânărului V. R. “În fond, presupune să nu mănânci nimic, şi să bei numai apă. De aceea, la început nu l-am crezut. Pe urmă am ajuns să petrec mai mult timp cu el şi am văzut cu ochii mei: nu mănâncă nimic cu orele, după fiecare masă. E un adevărat sfânt!”

Tânărul a fost propus pentru canonizare, dar autorităţile religioase s-au arătat sceptice. “Până nu verificăm, nu dăm verdictul”, explică reprezentanţii Mitropoliei Sectorului 4. “Ar putea fi un şarlatan, pretinzând că ţine post negru între mese şi mâncând de fapt pe ascuns!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
14 aprilie 2014 16:04

Alte articole

Vezi mai mult