Cel mai puţin inteligent dintre urmăriţii generali

Un urmărit general care are de executat o pedeapsă de 3 ani pentru înşelăciune a fost prins de poliţişti în timp ce vizita sediul Ministerului de Interne de Ziua Porţilor Deschise. Omul a venit să viziteze sediul MAI ca să-i arate lui fii-sa o şalupă şi, în urma controlului efectuat la intrarea în instituţie pentru toţi vizitatorii, s-a depistat că este urmărit general. Asta e genul de ştire care îţi dă logica pe spate. Prima reacţie normală e „ştirea asta nu există, e fonfleu, e invenţie de presă”. Şi totuşi, evenimentul chiar a avut loc.

În primul rând, de ce să meargă un urmărit general fix în sediul băieţilor care, cel puţin teoretic, sunt pe urmele lui? În mod normal, trebuie să fii extrem de idiot ca să recurgi la un asemenea gest. Dacă-i aşa, înseamnă că poliţiştii n-au fost în stare să prindă un idiot timp de 6 luni, din noiembrie 2009, când a fost dat în urmărire generală. Şi dacă despre poliţişti se poate spune că sunt într-atât de incompetenţi încât să nu prindă în 6 luni un infractor idiot, rămâne totuşi fapta pentru care omul a fost condamnat: înşelăciune. Unul care a înşelat alţi cetăţeni nu poate fi chiar idiot. Nu e nici geniu, că dacă era nu-l prindeau poliţiştii, dar nici mai idiot decât un poliţist nu e.

Singura varianta plauzibilă rămâne că individul s-a dus de bunăvoie între poliţişti, inspirat probabil de îndemnul lui Băsescu, ăla cu “Să trăiţi bine!”. Adică omul şi-a făcut un mic calcul financiar şi a ajuns la concluzia că e mai rentabil pentru el după gratii decât în libertate, mai ales de când cu ultimele măsuri anunţate de Băsescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
9 mai 2010 14:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult