Nici comisiile de Bacalaureat "numai ie c-ea fost"! Starea precară a învăţământului i-a purtat însă noroc unui absolvent de liceu din Harghita, care a predat o foaie pe care o umpluse cu litere, cifre şi semne complet aleatorii şi a aflat cu uimire că a obţinut nota maximă la două materii - limba maghiară şi matematică.

baclitereaiurea.jpg
"După o scurtă dezbatere între cele două tabere de profesori corectori - cei care susţineau că inscripţia respectivă e un comentariu pe marginea unui poem de Petőfi Sándor şi cei care jurau că e demonstraţia unei teoreme foarte complexe - comisia a decis să nu-şi mai bată capul şi să îl lase pe tânăr să stabilească singur ce a vrut să zică. Ideal ar fi să avem profesori de maghiară care ştiu maghiară şi profesori de mate care ştiu mate, dar e o comună săracă", susţine Decebal Popescu, inspector şcolar.

Fekete Csongor, tânărul care a susţinut examenul la Liceul Forestier "Verestoy Attila" din comuna harghiteană Ciucfalău, recunoaşte că nu se aştepta la un asemenea rezultat şi spune că se va orienta cel mai probabil spre o facultate cu profil umanist, unde abilitatea de a acoperi rapid o hârtie cu bazaconii scoase din c*r i-ar putea fi de oarecare folos.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 26.06.2018 10:44 Social

National Cinematografic