Cele mai importante evenimente ale anului 2009 (II)

Iulie

Maghiarii din Covasna şi Harghita înregistrează la OSIM brandul “produs secuiesc”. Mai multe fabrici de mobilă neautorizate sunt obligate să înceteze producţia celebrelor scaune secuieşti.

August

Un cuplu de studenţi de la Facultatea de Medicină din Timişoara omoară şi tranşează un ţigan bătrân, care voia să facă sex pe bani. Deşi nu şi-a luat toate examenele, tânărului începe să i se spună în închisoare Chirurgul.

Poliţia italiană găseşte, pe o plajă de lângă Roma, scheletul unui războinic ucis în urmă cu 4.500 de ani. Un ţigan român care locuieşte într-o tabără ilegală din apropiere este bătut de carabinieri până recunoaşte crima.

Septembrie

Moare fostul ofiţer de Securitate şi torţionar Nicolae Pleşiţă. Presa titrează: “Acum torturează printre îngeri”.

Octombrie

Piraţii somalezi atacă accidental cea mai mare navă de război a flotei franceze. După o luptă strânsă, francezii câştigă, deşi în primă instanţă le cedează piraţilor cam jumătate din teritoriul ţării, iar în cealaltă jumătate este instaurat un guvern  marionetă controlat de somalezi.

Noiembrie

Sindicaliştii de la metrou intră în grevă. Economia subterană înregistrează pierderi considerabile.

Decembrie

Inspirat de succesul pe care îl are Adevărul, Cotidianul se hotărăşte să nu mai abordeze subiecte politice. De fapt, conducerea hotărăşte să nu mai abordeze niciun fel de subiecte, ca să fie mai sigură de succes.

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
4 ianuarie 2010 13:04

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult