Cele mai importante evenimente ale anului 2009

Ianuarie

Jaf armat la o casă de schimb valutar din Braşov. Sub ameninţarea pistolului, casiera este nevoită să îi dea lui Gorbunov euro la cursul din 2007.

Februarie

O bătrână oarbă de 83 de ani din localitatea Albuzzano este violată de un imigrant român. Prin vestul Europei, în special în Belgia, începe să se răspândească imaginea stereotip a gerontofilului român care ademeneşte cu colivă bătrâne naive, netrecute prin viaţă.

Martie

Guvernul Boc cere un împrumut extern de 19 miliarde de euro, până la prima leafă. După ce primeşte banii de la FMI, Boc iese în faţa ţării şi ţine un discurs înălţător, ceea ce pentru el chiar înseamnă ceva: “Datoria asta nu e a mea, şi nici a voastră, ea e a urmaşilor urmaşilor noştri.”

Aprilie

Tinerii moldoveni ies în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului comunist de la Chişinău. Voronin suspectează Bucureştiul de implicare, iar relaţiile Chişinăului cu ţara noastră devin şi mai tensionate, de parcă bancurile cu moldoveni nu le-ar fi tensionat destul.

Gigi Becali este arestat pe motiv că i-a sechestrat pe hoţii care îi furaseră maşina. Se pare că poliţiştii care l-au săltat de acasă pe Becali l-au băgat în portbagajul unei maşini şi l-au dus într-un bar din Rahova, unde l-au pus să jure că nu mai sechestrează hoţi care fură de la machidoni.

Mai

Elena Gheorghe, reprezentanta României la Eurovision, se clasează pe locul 19. Vestea este primită cu bucurie de concurenta de pe locul 18, care putea să jure că e ultima.

Iunie

Vadim Tudor este ales europarlamentar. Ajuns la Bruxelles, el nu pierde ocazia de a vizita Waterloo, deşi locul îi provoacă amintiri neplăcute. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
29 decembrie 2009 11:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult