Centrele de vaccinare din ţară vor primi tranchilizant de cai, în caz că vine Şoşoacă

Incidentele din ultimele zile, când Diana Şoşoacă şi acoliţii ei au atacat centrele de vaccinare din Moldova, n-au trecut neobservate de autorităţi! Potrivit unei directive emise de CNCAV, medicii din mediul rural vor primi, pe lângă dozele săptămânale de vaccin, şi o doză zdravănă de tranchilizant pentru cai, în caz că se trezesc cu Şoşoacă la uşă.

„Nu ştim dacă e din cauza defrişărilor sau a schimbărilor climatice, dar e clar că Şoşoacă coboară tot mai des din pădure, iar jandarmii se tem să intervină după ce sprayul de urs s-a dovedit ineficient. Am procurat, în schimb, aceste fiole de sedativ pentru cai, pe bază de ketamină şi diazepam dublu concentrat, care pot fi administrate cu o simplă seringă suflată printr-un cornet. Sper să fie suficient. Doamne-ajută”, a explicat colonelul Gheorghiţă.

În plus, medicii care efectuează vaccinarea sunt rugaţi să închidă bine frigiderul unde îşi ţin sandvişurile pentru prânz, existând bănuiala că, de fapt, acestea o atrag pe Şoşoacă în curtea dispensarelor.

„Bătrânii spun că poate adulmeca o felie de parizer de la 2 kilometri. Eu ţin cont de asta şi îmi atârn în fiecare zi pacheţelul într-un copac, departe de centrul de vaccinare unde lucrez”, precizează un medic din Suceava.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
9 septembrie 2021 14:07
Citește mai mult despre: cai sosoaca vaccin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult