Cer atât de senin în Bucureşti, încât s-au văzut şi munţii, şi cocalarii de pe ei

Vreme frumoasă și senină astăzi în București. Închiși în clădirile lor de sticlă, ca gândacii, bucureștenii au putut vedea în zare munții Carpați, aflați la mai bine de o sută de kilometri depărtare dar și cocalarii de pe ei, care au urcat cu ce au putut acolo, care cu mașinile de teren, care doar cu aurul de pe ei.

„Din depărtare pare că munții strălucesc, exact cum i-a descris atât de frumos Calistrat Hogaș”, a povestit un corporatist care admira munții dintr-o clădire de birouri din Pipera. Un specialist meteo a explicat că strălucirea vine de la aurul de la gât, care depășește ca luminizotate strălucirea zăpezii de pe creste. Chiar și crucea de pe Caraiman a fost umilită de o cruce cu diamante și icoană purtată de un cocalar care a venit la munte cu toată familia.

Oamenii de la meteo avertizează că în următoarele zile vor urma intensificări ale vântului ceea ce ar putea aduce câteva mii de tone de coji de semințe înspre Ploiești. „O să fie ca o ninsoare, doar că un pic mai lipicioasă și mai neagră”. Vestea bună e că nu se va putea depune zăpada de la sarea de pe cojile de semințe, vestea proastă e că se otrăvește pământul și nu va mai crește nimic vreme de câțiva ani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

11 februarie 2016 13:02

Alte articole

Vezi mai mult