Cercetători de top din Caracal, la un pas de a termina primul lor careu de Sudoku

După mai bine de unsprezece ani de muncă susţinută, o echipă de cercetători de la Institutul de Matematici Avansate din Caracal anunţă oficial că este la un pas de a termina primul careu de Sudoku din istoria oraşului.

“Proiectul a început în 2001”, declară liderul echipei, prof. dr. Cătălin B. “Atunci, institutul nostru a beneficiat din partea Rodipet SA de o bursă de cercetare constând într-o revistă cu jocuri de Sudoku de dificultăţi variate. Actualmente suntem foarte aproape de descifrarea primului careu, iar în câţiva ani sperăm să avem deja două pagini completate. E o revoluţie în matematica caracaleană, dacă îmi permiteţi această expresie.”

Experţii Facultăţii de Litere a Universităţii din Caracal, chemaţi să valideze rezultatele de până acum, au dat un verdict favorabil. “Nu recunoaştem niciunul dintre semnele înscrise în careul de Sudoku, deci e clar că sunt cifre, nu litere. Acest lucru nu poate decât să însemne că matematicienii noştri au avut succes în demersul lor”, a anunţat un filolog din localitate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
31 octombrie 2012 13:10

Alte articole

Vezi mai mult