Cercetătorii britanici au descoperit că bărbaţii văduvi trăiesc mai mult ca soţiile lor

Deja e sigur, la următoarea ediţie a premiilor Nobel printre laureaţi se vor regăsi şi cercetătorii britanici. Aceştia au făcut una dintre cele mai importante descoperi ale lor, anume că bărbaţii care sunt văduvi au tendinţa să traiască mai mult decât soţiile lor.

„Iniţial, am crezut că bărbaţii văduvi deţin o genă care îi face să trăiască mai mult ca soţiile lor”, a povestit şeful echipei de cercetare. „Însă, după ce am studiat mii de astfel de bărbaţi, de rase şi vârste diferite, studiu întins pe mai bine de 20 de ani, am descoperit că nu posedă nici o genă comună, pe care alţi bărbaţi să nu o aibă. Chiar dacă nu e complet documentată ştiinţific, concluzia e clară: ceea ce îi face să traiască mai mult ca soţiile lor este faptul că sunt văduvi.”

Descoperirea cercetătorilor britanici a stârnit multă vălvă în lumea ştiinţifică, existând destule voci care le contestă rezultatele. Cei mai vehemenţi sunt cercetătorii italieni, care acuză că studiul de superficialitate. „Generalizarea lor e deplasată. Singurul lucru demonstrat de britanici este că anumiţi bărbaţi văduvi trăiesc mai mult ca soţiile lor, ceea ce nu exclude posibilitatea existenţei unui văduv care trăieşte mai puţin ca soţia lui.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
16 mai 2013 15:14

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult