Cercetătorii britanici confirmă: Românii sunt poporul cel mai fascinat de tigăi

Românii sunt poporul cel mai interesat să procure şi să deţină cantităţi mari de tigăi, arată un studiu desfăşurat în Marea Britanie. Cercetătorii au luat în calcul vânzările firmelor de teleshopping, dar şi comportamentul clienţilor în perioadele cu promoţii la tigăi, stabilind că România a depăşit ţări cu tradiţie în domeniul bătăii pe tigăi, precum Albania şi Kîrgîzstanul.

Potrivit cercetătorilor, aurul şi proprietăţile imobiliare nu mai sunt de mult un simbol al statutului socio-economic în România. „Bunăstarea se măsoară mai degrabă în numărul de tigăi dintr-o gospodărie. Aşa cum bunicii noştri îşi preschimbau averea în aur, se păare că românii investesc pe termen lung în tigăi. Acestea nu se devalorizează, pot fi lăsate zestre urmaşilor. Probabil că românii mai înstăriţi le poartă asupra lor pentru a-şi etala potenţa financiară.”

„Debaraua românului conţine, în medie, două dry cookere, 4 tigăi magice, 18 tigăi obişnuite – cu sau fără teflon -, o tigaie pentru clătite, una pentru omletă şi alte câteva ustensile identificabile drept tigăi, cele mai multe achiziţionate ‘la ofertă’ sau ‘că a zis Bahmu că nu mai trebuie să pui ulei’. O singură tigaie este folosită în bucătărie, restul având un rol strict decorativ.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
12 martie 2013 08:03

Alte articole

Vezi mai mult