Cercetătorii britanici: Pe lângă moarte şi taxe, şi invitaţiile la nuntă sunt la fel de inevitabile

O universitate britanică a făcut public un studiu ce a durat aproape 50 de ani, în urmă căruia a reieșit că invitațiile la nuntă sunt la fel de inevitabile ca moartea sau taxele. ”Dacă în cazul fiscului îți mai poți angaja un contabil bun care să te scoată din belea, pentru nunți nu există astfel de specialiști”.

Statisticile arată că, de-a lungul vieții, un om matur primește, în medie, 100 de invitații la nunta unor apropiați, cunoscuți sau chiar rude. Peste 70% din aceste invitații nu pot fi evitate. ”Nu există o rezolvare magică a problemei, nu poți invocat la nesfârșit o moarte în familie, un asasinat sau cancer. Dacă trebuie să te duci, te duci”.

Cercetările au scos la iveală și faptul că darul la nuntă a apărut, inițial, ca o încercare de a scăpa din situație. ”Similar cu taxa de protecție cerută de mafioții sicilieni, darul de nuntă asigura, inițial, o protecție la aceste invitații. Dădeai o sumă și nu mai erai chemat. Între timp, lucrurile s-au schimbat, trebuie să te duci să dai personal darul, ca în evul mediu oriental”. Cercetătorii britanici au mai arătat că, spre deosebire de taxe, la nuntă chiar trebuie să te prefaci că îți place să faci asta, altfel jignești gazda. ”La ghișeul de la fisc sau la înmormântare poți să fii cât de posomorât vrei. La nuntă, în schimb, trebuie să zâmbești tot timpul, altfel vei fi agresat continuu de nașul mare cu întrebarea: Ce e, nu v-a plăcut peștele?”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
26 aprilie 2014 07:04

Alte articole

Vezi mai mult