Cercetătorii britanici spun că cea mai bună poziţie de stat la birou e pe bani mulţi

Te preocupă sănătatea coloanei tale? Asta înseamnă că ani de zile te-ai întrebat cum e mai bine să stai la birou: aşezat, culcat pe o parte, pe scaun, pe o minge uriaşă, pe un fotoliu tip puf, pe o navetă de bere sau chiar în picioare.

În sfârşit, se pare că oamenii de ştiinţă au ajuns la un consens. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Britanică din Marea Britanie a scos la iveală că, indiferent de domeniul de activitate, cel mai sănătos mod de a sta la birou e pe bani mulţi.

„Oamenii care stau la birou pe bani mulţi par a suferi de mai puţine afecţiuni ale spatelui, cefei, genunchilor şi feselor decât cei care stau pe scaune normale, fie ele şi reglabile”, confirmă William Decebal, ortopedul Casei Regale britanice.

„Asta nu înseamnă că trebuie să devii baron local sau ceva de genul. Paradoxal, ţi-ar afecta şi mai tare coloana vertebrală. Cele mai bine plătite joburi sunt categoric în IT. Full Stack .NET Developer with React and AWS, QA Automation Engineer sau Senior Java Developer within Machine Learning Team sunt doar câteva dintre poziţiile care fac minuni pentru spatele tău!”, adaugă Charles Harry, cercetător britanic.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

10 octombrie 2019 09:10
Citește mai mult despre: studiu

Alte articole

Vezi mai mult