Cerşetorii vor să treacă prin criză cu fruntea sus

Cerşetorii din faţa Bisericii Sfântul Elefterie din Capitală au declarat că au de gând să facă întocmai ca preşedintele Băsescu. Mai exact, ei vor să treacă prin criză ca marinarul prin furtună, adică demn, cu fruntea sus. Milogii sunt tare bucuroşi că Băsescu le-a dat ideea asta. Până acum, habar n-aveau cum să abordeze situaţia, noroc cu preşedintele.

Cerşetorii au spus că nu renunţă de tot la cerşit, numai că n-or s-o mai facă cu gândul la bani. Prioritară o să fie păstrarea unei anumite demnităţi profesionale, care să le ofere, la sfârşit, satisfacţia lucrului bine făcut.

Pe viitor, cerşetorii vor să insiste mai puţin pe părţile neplăcute ale situaţiei lor şi să mai amintescă şi de micile bucurii ale vieţii. Ideea e să nu lase impresia de persoane dependente, în nevoie, care sunt la mila oamenilor. Cerşetorii vor să pună accept pe demnitatea lor umană, pe calităţile care le-au mai rămas şi după ce s-au îmbolnăvit de SIDA şi au pierdut agoniseala de-o viaţă din cauza băuturii şi a jocurilor de noroc.

“Cine ne dă, bine, cine nu, mă-sa-i curvă”, a declarat bărbăteşte Tudorache Purcel, un olog chior care cerşeşte aproape de staţia de metrou Unirii. „Până la urmă, tot cine nu ne dă bani are de suferit, pentru că nimănui nu-i convine ca propria lui mamă să fie curvă.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
10 septembrie 2010 11:20

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult