Cetăţean nevinovat, reţinut pentru două secunde de un procuror DNA

DNA se află, de ieri, în mijlocul unui nou scandal. Un bărbat susţine că a fost reţinut abuziv de un procuror al acestei instituţii, în timp ce ieşea din pasajul de la Universitate ca să iasă pe Magheru.

“S-a apropiat de mine şi mi-a zis: Nu vă supăraţi, vă reţin şi eu pentru două secunde, ştiţi cumva unde e restaurantul Burebista?”

Bărbatul povesteşte că i-a cerut atunci procurorului să-i arate un mandat de reţinere, dar acesta nu avea asupra lui niciun document.

“Mă ştiam nevinovat, chiar nu-mi dădeam seama ce vrea de la mine. Nu avea la el nici măcar un mandat din ăla de 29 de secunde, aşa cum eliberează judecătorii pentru astfel de acţiuni, practic a venit la mine cu mâinile-n buzunar, naiba ştie ce făcea cu ele, mai ales că era şi puţin cherchelit.”

După ce a aflat tot ce voia să ştie despre drumul către restaurantul Burebista, procurorul DNA l-a lăsat în pace pe bărbatul nevinovat.

“Iniţial, a fost vorba de o reţinere pe o perioadă de două secunde, dar, vă spun sincer, m-am uitat pe ceas imediat ce ne-am despărţit şi trecuseră aproape treizeci. Nu e posibil aşa ceva, trăim într-un stat de drept.”

Bărbatul s-a arătat hotărât să denunţe abuzul DNA la Haga, dacă nu îl vor reţine alte treburi în ţară.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
4 martie 2010 07:20

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult