Cetele de colindători din Braşov vor primi bani de la Primărie, că sperie urşii

Primăria Brașov a încheiat un parteneriat public privat cu cetele de colindători ce umblă pe străzi în această perioadă în urma căruia locuitorii orașului de sub Tâmpa vor avea doar de câștigat. Colindătorii vor primi bani de la buget pentru a alunga urșii ca umblă pe străzi în acceastă perioadă în orașul de sub Tâmpa.

„Se vor constitui patrule mixte de colindători cu capra și colindători cu buhaiul care vor patrula principalele artere. Dacă vor vedea un urs se va asmuți asupra acestuia puterea maximă a colindelor până acesta fuge sau dă și el niște bani. În ambele cazuri vom avea doar de câștigat!”, a declarat city-managerul orașului.

Contrctul este unul avantajos de ambele părți, autoritățiele nefiind nevoite să intevestească în tehnologie de ultimă oră întrucât ursul este un animal destul de inteligent care nu poate rezista la mai mult de jumătate de oră de colindat, spre deosebire de român, care poate băga în el colinde aproape la fel de mult ca și alcool. Dealtfel, un raport al OMS a arătat că românii consumă cele mai multe colinde pe cap de locuitor din întreaga lume, oamenii de știință speculând că acestea țin nu numai de foame ci și de frig.

Scris de Ef
23 decembrie 2018 07:12
Citește mai mult despre: Brasov colindatori ursi

Alte articole

Vezi mai mult