CFR ar putea concedia sute de trenuri, care vor ajunge pe drumuri

Din cauza problemelor financiare cu care se confrunta, SNCFR va concedia peste 200 de trenuri. Garniturile, care mănâncă o grămadă de bani, sunt disperate, multe dintre ele ar putea ajunge pe drumuri, blocându-le.

Şefii de la CFR încă mai discută cu Ministerul Transporturilor, pentru a mai salva ce se mai poate salva. În cel mai bun caz, trenurile nu vor fi concediate, ci date în şomaj tehnic, ceea ce este aproape la fel de nasol.

“Trenurile ne costă enorm, multe dintre ele necesită nişte cheltuieli nesimţite pentru reparaţii. Nu se mai poate aşa!” A tunat ministrul Radu Berceanu, tentat iniţial să-l injure pe cel care deţine portofoliul Transporturilor. “SNCFR trebuie să renunţe la trenuri pentru a deveni din nou profitabilă. Dacă stau bine să mă gândesc, trenurile mai mult încurcă circulaţia pe calea ferată, mai ales atunci când rămân oprite prin halte cu orele. Dacă s-ar da călătorii jos din tren să meargă pe jos de-a lungul căii ferate, ar ajunge mult mai repede la destinaţie. Asta e şi soluţia pe care o propun.”

După concedierea trenurilor, transportul de călători va fi preluat de către angajaţii CFR, care vor căra oameni în cârcă.

Liderul de sindicat al CFR-iştilor este scandalizat de această situaţie. El nici nu vrea să se gândească la concedierea trenurilor, despre care spune că au şi ele drepturi, ca toate maşinăriile neînsufleţite.

“Viitorul trenurilor este sumbru, multe dintre ele vor ajunge pe drumuri. Să vezi atunci blocaje în trafic! Ce te faci când ai în faţă un tren cu cinşpe vagoane şi cu roţi de fier, care fac scântei dacă se freacă puţin de asfalt? Poţi să claxonezi tu cât vrei, că tot nu se mişcă nimic. Aici vrem să se ajungă?”

trenurile_au_iesit_in_strada

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
31 august 2010 11:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult