CFR introduce trenuri ultramoderne, capabile să întârzie 200 ore pe kilometru

Era şi timpul! În ultimul său comunicat, compania CFR anunţă – pe lângă tradiţionala scumpire a biletelor – achiziţionarea unor locomotive de ultimă generaţie care sunt capabile, cel puţin în teorie, să întârzie până la 200 ore pe kilometru.

“Garniturile actuale, inclusiv renumita ‘Săgeată albastră’, abia ating întârzieri de 100, 120 ore/km. Multă lume glumeşte că, în zilele noastre, trenul Bucureşti-Constanţa ajunge mai repede decât ajungea trenul cu aburi la 1910, o situaţie care trebuie remediată de urgenţă. În alegerea acestor locomotive ultramoderne ne-am consultat cu cei mai mari specialişti în transport feroviar din ţări cu renume în domeniu, precum India, R.D. Congo şi Nicaragua”, a declarat Decebal Popescu, purtător de cuvânt al CFR şi cercetător în domeniul dilatării timpului.

“Nu doar pe porţiunile de şină modernizate, ci şi pe cele care lipsesc cu desăvârşire, trenurile noastre noi-nouţe vor merge exact ca ale nemţilor sau ale japonezilor”, adaugă expertul. “Numai că mult, mult mai încet, în spiritul companiei noastre.”

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
18 ianuarie 2014 04:01

Alte articole

Vezi mai mult