CFR va înjumătăți viteza trenurilor pentru a preveni accidente ca cele din Germania

Accidentul feroviar din Germania, soldat cu zeci de morți și sute de răniți a pus pe gânduri pe șefii CFR care au dispus măsuri imediate pentru a reduce riscurile ca un astfel de dezastru să aibă loc și în România. Prima măsură a fost diminuarea vitezei trenurilor la jumătate pentru că, așa cum știm cu toții, viteza ucide.

„Am avut și noi parte de astfel de incidente, evident nu de asemenea anvergură. Ce trebuie să înțelegeți e că, din cauza problemelor specifice de pe căile ferate românești, când a deraiat un tren cu 5 călători plătitori de bilet am avut parte de 80 de morți și 4000 de răniți. Jumătate dintre aceștia nu au putut fi identificați pentru că au fugit imediat ce unul dintre ei a strigat «Potera, băăăăăă»”, a declarat șeful transporturi feroviare, Decebal Popescu.

După punerea în practică a deciziilor, un tren va face de la București la Brașov aproximativ 9 ore dacă nu are întârzieri pe parcurs. În cazul destinațiilor depărtate de București, cum ar fi Cluj sau Satu Mare, timpul nu se va mai măsura în ore ci în zile, la fel și întârzierile.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

9 februarie 2016 13:02
Citește mai mult despre: accident cfr tren

Alte articole

Vezi mai mult