Chevron explică de ce vrea să foreze la Pungeşti: „Lasă că şi voi vreţi să ne furaţi biscuiţii”

Preşedintele companiei americane Chevron, Cliff Barnes, a explicat într-un comunicat de presă motivele pentru care doresc să continue lucrările de explorare de la Siliştea Pungeşti. „Nu este vorba doar de bani, putem să facem profituri enorme şi în alte ţări din lumea a treia. Este o chestie personală, voi aţi început, când v-aţi apucat să ne furaţi biscuiţii”, a spus acesta.

Partea română a respins acuzaţiile, şi a contraatacat argumentând că, de fapt, americanii sunt primii care au venit la furat, luând oina de la români, schimbându-i complet regulile jocului şi conceptele originale şi transformând-o în baseball. „Totodată, să nu uităm că în 1956 inginerul Iustin Capră a sărit gardul la ambasada americană şi le-a prezentat proiectul cu rucsacul zburător iar ei nu i-au oferit azil dau au păstrat schemele”, a declarat prefectul de Vaslui, Ghiocel Asimionesei.

Preşedintele Chevron s-a plâns presei americane de dificultăţile întâmpinate în România. „Pe politicienii ăia de căcat ai lor i-am cumpărat rapid, că-s lacomi şi mâncau de pe jos în urmă cu 20 de ani. Mai greu a fost cu ţăranii ăia care protestau, nu ştiu ce mănâncă în judeţul ăla dar sunt foarte rezistenţi la bătaie şi alcool”, a declarat Cliff Barnes.

Scris de Eftimie
5 decembrie 2013 13:12