Chevron încearcă din răsputeri să-i liniştească pe vasluieni: “Vă vom otrăvi doar apa, nu şi vinul”

Copleşiţi de protestele din ultimele zile, americanii de la Chevron încearcă să-i liniştească pe vasluieni apelând la argumente sentimentale, transmit surse din zonă. Astfel, aceştia ar fi încercat de curând să-i convingă pe localnici că exploatarea gazelor de şist prin fracturare le va afecta doar apa, nu şi sutele de kilometri de crame de care vasluienii depind ca de apă.

“Înţelegem îngrijorările voastre”, spune Decebal Ewing, Executive CIM în board-ul concernului Chevron-Texaco-McDonald’s. “Dar vă garantăm că nicio picătură de vin, sau ‘jin’, cum îi spuneţi voi, nu va fi otrăvită. Total compromisă va fi doar pânza freatică, de care unii dintre voi se folosesc să îşi mai adape animalele, dar let’s be serious for a moment, man, câţi aveţi cu adevărat nevoie de porc când aveţi McDonald’s? Pentru că da, în agreement-ul nostru intră şi trei superbe restaurante McDonald’s, la Vaslui, Huşi şi Bârlad! Do we have a deal?”

Experţii avertizează că, în cazul în care sondele Chevron ar lovi din greşeală o cramă, SUA riscă să fie invadate de moldoveni furioşi din toate judeţele Moldovei, inclusiv Braşovul. “Jinul e pentru ei ca onoarea pentru samurai”, i-au notificat surse din CIA pe angajaţii companiei petroliere.

Scris de Vasile
18 octombrie 2013 08:10

Alte articole

Vezi mai mult