Se simte în aer aromă de euro, foșnet de papornițe și murmur de aplauze dispre Otopeni. Primele avioane care aduc diaspora românească au început să sosească deja în țară. Aeroportul are o zi plină, controlorii de trafic spun că se aude un ropot de aplauze la fiecare cinci minute. 

oameni_aplaudat_avion.jpg

„Cursa de la Fumicino a fost una cu aplauze prelungite și ovații. De la Madrid a venit un avion în care oamenii au început să aplaude încă de la intrarea în spațiul aerian București. Cele mai multe aplauze le-a primit cursa de la Luton, unde pilotul a făcut un giumbușluc înainte de aterizare, stârnind emoție și bucurie în rândul călătorilor”, a declarat Aurel Militaru, șeful turnului de control de la Otopeni.

Românii vin înapoi în țară pentru a aduce una alta, a rezolva niște treburi, a pune niște acte în ordine și a protesta în fața guvernului pentru felul în care s-a comportat acesta în ultimii 30 de ani de au ajuns ei să fugă din țară. „Scopul meu în acest weekend e să pot să rezist tentației de a fonda un partid politic în urma protestului de sâmbătă”, a declarat Iulian Robu, un tânăr din diaspora care se întoarce în țară. 

Scris de Eftimie | Friday, 09.08.2019 16:14 Social

National Cinematografic