Chinezii vor să lanseze trenul care nu opreşte în staţii. Inginerii caracaleni îi acuză de plagiat

Pentru că au prea mulţi locuitori, chinezii caută permanent soluţii pentru a eficientiza transportul de persoane. Dacă nu găsesc, atunci fură idei de la alţii. De data asta, se pare că au furat de la inginerii caracaleni. Mai exact, chinezii lucrează acum la un proiect prin care trenurile de persoane să preia călătorii din mers. Ştirea efectiv i-a scandalizat pe inginerii din Caracal, care spun că aveau ideea asta, a trenului care nu opreşte în staţii, de mai bine de 10 ani.

 

Pentru că au prea mulţi locuitori, chinezii caută permanent soluţii pentru a eficientiza transportul de persoane. Dacă nu găsesc, atunci fură idei de la alţii. De data asta, se pare că au furat de la inginerii caracaleni. Mai exact, chinezii lucrează acum la un proiect prin care trenurile de persoane să preia călătorii din mers, pentru a scurta astfel durata călătoriilor.

Ideea este una simplă: în gări, pasagerii vor aştepta trenul pe o platformă specială care se va mişca în paralel cu traseul principal şi se va lipi de trenul în mers. Pasagerii vor intra şi vor ieşi din tren, după care platforma se va desprinde de garnitură, iar trenul îşi va continua călătoria fără să fi oprit în staţie.

Ştirea efectiv i-a scandalizat pe inginerii din Caracal, care spun că aveau ideea asta de mai bine de 10 ani. Chiar dacă inginerii caracaleni lucrau la trenul care nu opreşte în staţii, principiul trenului chinezesc, care ar prelua călătorii din mers, este acelaşi.

„Nu e prima dată când China fură idei de la alţii. Toate marile idei au fost copiate de chinezi. Că au copiat iPhone-ul sau telefonul de la Google, mă interesează mai puţin. Însă când vine vorba de ideile noastre, ale inginerilor caracaleni, simt nevoia să reacţionez. Dacă ministerul de externe nu se va implica, inginerii caracaleni sunt decişi să iasă în stradă şi să înceteze orice activitate”, a ameninţat liderul inginerilor caracaleni.

Acesta a explicat pentru TNR în ce constă furtul chinezilor: „Noi lucrăm de 10 ani la trenul care nu opreşte în staţii. Chinezii vor acum să facă un tren care să preia călătorii din mers. Principiul este acelaşi: chiar dacă în trenul lor călătorii se vor urca din mers, nici trenul lor nu va opri în staţii. Practic au luat ideea noastră, au adaăugat urcarea călătorilor din mers în tren şi acum pretind că e ideea lor. Ăsta e furt pe faţă”, a acuzat inginerul-şef al caracalenilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
10 mai 2010 13:17
Citește mai mult despre: caracal china inginer tren

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult