Cine zicea că sunt terorişti? Un refugiat din Yemen s-a înscris la cursuri de pilotaj de avioane

Imigranții sosiți la Galați se integrează perfect. Unul din ei, din Yemen, s-a înscris deja la un curs de pilotaj avioane și a învățat să decoleze. Tânărul e ambițios, vrea să ajungă să piloteze avioane cât mai mari și cât mai pline.

”El nu învață doar pentru școala de pilotaj. Seara stă în cameră și citește Coranul de zici că e Califul Abu Bakr Al Bagdadi!”, spune Ghiocel Asimionesei, paznicul taberei de refugiați.

Nu e singura poveste de succes în tabăra de refugiați de la Galați. Un alt refugiat s-a angajat la fabrica de îngrășăminte chimice și deslușește tainele azotatului de amoniu, iar în timpul liber adună cuie, piulițe și șuruburi de pe stradă, pe care nu le duce la fier vechi, ci le păstrează în niște bidoane.

Nici copiii nu sunt mai prejos. La școală, micii refugiați sirieni și yemeniți sunt foarte buni la chimie, știu deja să producă singuri dinamită din săpun, iar la balistică nu-i întrece niciun copil român. Pot calcula traiectoria unui proiectil de mortier cu o precizie de 20-30 cm.

Scris de Ionut
4 martie 2016 07:03
Citește mai mult despre: avion galati pilotaj refugiati

Alte articole

Vezi mai mult