Cineva s-a gândit şi la şoferi! Noul Cod Rutier introduce cartelele de amenzi prepay

O dată cu adoptarea noului Cod Rutier, şoferii români pot achita mai uşor amenzile primite în trafic, proiectul de modificare a Codului Rutier introducând elemente revoluţionare în regulile de circulaţie din ţara noastră, începând cu cartelele de amenzi prepay şi abonamentele cu trafic nelimitat.

„Vom avea mai multe tipuri de cartele prepay, inclusiv cele de tip contactless, cu care puteţi plăti amenzi de până la 150 RON. E foarte simplu, doar apropiaţi cartela de şapca poliţistului care v-a oprit, iar senzorul special din şapcă va înregistra plata. Poliţia română intră în sfârşit în mileniul 3”, declară mândru comisarul Ghiocel Asimionesei.

În ce priveşte abonamentele de trafic, acestea vor fi de mai multe tipuri, şoferii fiind încadraţi automat în 4 categorii.

Bulangiu. Abonament destinat în special taximetriştilor şi şoferilor cu icoane şi cruci în parbriz. Permite circulaţia cu fază lungă fără limită de timp, un număr nelimitat de flash-uri pe autostradă şi circulaţia la mai puţin de 30 cm de maşina din faţă prin oraş, purtarea centurii este opţională.

• Coclit. Destinat posesorilor de autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Abonamentul dă dreptul neprezentării la ITP, permite circulaţia fără lumini pe timp de noapte, opritul pe avarii oriunde, dar şi dreptul de a circula fără RCA, minute nelimitate de vorbit la telefon la volan.

• Bizon. Trafic nelimitat în oraşe, 10 zile pe an în provincie, parcări neregulamentare fără limită şi depăşiri pe banda continuă, număr nelimitat de tamponări uşoare.

• Beizadea. Trafic nelimitat pe toate drumurile, inclusiv cele forestiere din parcurile naturale, număr nelimitat de victime, inclusiv pe treceri de pietoni. Beneficiarii acestui abonament sunt scutiti de la respectarea semnelor STOP, cedează trecerea, nu sunt obligaţi să dea prioritate ambulanţelor, suflatul în fiolă este la înţelegere cu poliţistul, iar răspunderea penală este înlăturată total.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
4 octombrie 2013 02:34

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult