Ciobanii explică scumpirea mielului: Cât să coste, dacă iarba e 60 lei gramul?

Prețuri mari la carnea de miel în toate piețele! Ciobanii spun însă că e firesc, din moment ce gramul de iarbă a ajuns să coste 60 de lei și se preconizează scumpiri chiar și acolo. Ei susțin că dacă iarba nu e bună, clientul imediat sesizează: ”Nu mai e aroma aia intensă de iarbă. Clienții cunosc, ei miros mielul și negociază la sânge”, declară nea Ionică, din piața Miniș.

”Cine crede că iarba e așa gratis, o culegi de pe dealuri, se înșeală! E treabă cu dichis, se aduce de la distanțe mari, chiar și din Spania, cu autocarele. Vă dați seama că nu-mi convine să dau un miel de 15 kg pe o mână de cuie!”, spune Marian Coltea, cioban știutor în ale ierbii.

Prin piețe se știe deja că există două tipuri de urdă cu mărar. Aia normală, ieftină, pentru pensionari, și aia mișto, cu care te tripezi pe Subcarpați. Deținătorii de oi amintesc că trebuie iarbă atât pentru animale, cât și pentru om. ”Cum altfel să mulgi 500 de oi într-o după-amiază, dacă iarba e îndoită cu mătase de porumb sau alte bazaconii?”, spune Ionel Dordea, din Mărginimea Sibiului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
21 aprilie 2022 07:27
Citește mai mult despre: carne iarbă miel preț

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult