Ciocniri violente în Kosovo după ce un albanez i-a zis unui sârb „bă, moldovene”

Proverbialul butoi de pulbere de sub Peninsula Balcanică e din nou pe punctul de a exploda! De câteva zile, în Kosovo au loc ciocniri violente între sârbi, albanezi, trupele KFOR, bulgari, turci, greci, meglenoromâni şi gepizi, fiind folosite săbii, topoare, cocteiluri Molotov, pistoale mitralieră, mitraliere pistol, bombe cu carbid şi un tanc.  

Potrivit martorilor, toată degringolada ar fi fost declanşată de un albanez care, cel mai probabil în glumă, i-ar fi strigat unui vecin sârb “bă, moldovene”.

“Nici măcar nu ştiu dacă a zis chiar ‘moldovene’. Cert e că fiecare şi-a adus prietenii şi au pus-o de o ciocnire violentă. Nimic special. S-au ciocnit un pic mai violent decât săptămâna trecută”, explică şeful de post din comună, un apreciat criminal de război.

“Sârbii, ca şi albanezii, sunt de felul lor oameni paşnici, nu se supără aşa, din orice prostie. Dar nu prea ştiu de glumă. Şi, oricum, să arunci gratuit cu epitete derogatorii ca ‘moldovean’, oricât de amicală ar fi relaţia ta cu interlocutorul, poate fi considerat un faux-pas în orice cultură”, spune Draganka, o babă de peste drum care, de plictiseală, s-a implicat şi ea în conflict şi a doborât până acum 4 elicoptere cu un lansator de rachete.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
30 mai 2023 16:39
Citește mai mult despre: Kosovo

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult