Cititorii noştri par mai inteligenţi decât ai lor, potrivit unui studiu

Cercetătorii TNR au ajuns la concluzia că cititorii noştri par mai inteligenţi decât ai lor. Potrivit unui studiu efectuat în ultima lună, cititorii site-ului TimesNewRoman.ro sunt, la prima vedere mai inteligenţi, mai culţi şi, aparent, se pot exprima în mai multe limbi străine decât cititorii lor.

Astfel, cititorii TNR au în bibliotecă, aranjate cu cotorul la vedere, volume groase, scrise de autori ruşi din secolul 19. De asemenea, ei obişnuiesc să ţină în sufragerie, pe măsuţa de cafea, traduceri din Heidegger şi Derrida de care nu se ating niciodată.

În plus, persoanele care accesează TimesNewRoman.ro au tendinţa să spună că au terminat masterate pe care doar le-au început sau că urmează cursuri de doctorat la care, de fapt, nu s-au înscris niciodată. La capitolul limbi străine, ei trec invariabil franceza, engleza, germana şi greaca veche. Bineînţeles, nu putem decât să-i credem pe cuvânt.

Potrivit aceluiaşi studiu, cititorii TNR suspină nostalgic atunci când aud numele unui regizor francez – de fapt, ce spun eu regizor, când aud numele oricărui francez, indiferent cu ce s-ar ocupa el sau câte babe a violat până la vârsta de 19 ani.

Cercetătorii TNR au arătat, în schimb, că cititorii lor sunt mai modeşti, că nu prea le place să facă paradă de cunoştinţe. De asemenea, la o privire superficială, nu sunt prea inteligenţi. Practic, îţi trebuie multă voinţă ca să te apropii de ei, să încerci să vezi cum sunt cu adevărat. 

“Cititorii lor au o inteligenţă interioară, care în ziua de azi contează tot mai puţin”, au conchis, cu tristeţe în glas, cercetătorii noştri, care, din păcate, nici măcar nu par mai inteligenţi decât ai lor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
4 mai 2010 12:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult