Cîțu a încurcat dosarele și în loc de Roșia Montană a ajuns Mizilul în UNESCO

Răsturnare de situație în dosarul Roșia Montană. Oficialii de la UNESCO susțin că la ei nu a ajuns dosarul respectiv și că în patrimoniul universal a fost inclusă altă localitate, adică Mizilul. De vină se pare că ar fi chiar premierul Cîțu, care a încurcat dosarul Roșia Montană cu unul de finanțare.

”Noi ne-am uitat pe dosar și am rămas uimiți că pe planeta asta încă mai poate exista o localitate ca Mizilul. Pare greu de crezut, dar voi aveți localități medievale și în afara Transilvaniei! Am remarcat tradițiile din Mizil, salutul tradițional Mizil Tov, piesele de teatru în care joacă localnicii, precum Les Mizilables, dar și manelele cu puternic specific local, gen Așa sunt mizilele mele”, spune Pierre de Cebal, oficial UNESCO.

Francezii de la UNESCO au fost uluiți de gumarii de Mizil, de strada cu cel mai adânc noroi din Europa și uite așa Mizilul a ajuns situl UNESCO cu cei mai mulți bolnavi de SIDA din lume.

Introducerea Mizilului în UNESCO înseamnă că de acum înainte o exploatare a aurului cu cianuri la Mizil este imposibilă, mai ales că orașul pare să fi fost deja exploatat cu cianuri în mai multe rânduri.

Scris de Ionut
28 iulie 2021 08:10
Citește mai mult despre: cîțu mizil UNESCO

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult