Civilizație! Clujenii se laudă că ei nu au colindători la metrou

În timp ce Capitala României este infestată de cerșetori și colindători la metrou, în inima Ardealului, la Cluj, această problemă nici măcar nu există. Asta explică și de ce clujenii sunt mai molcomi, că nu sunt stresați călătorii de tot felul de neaveniți care cântă fals colinde de prost gust.

„Poți să călătorești prin subteran de pe Calea Florești până în capăt la Traian Vuia și nu o să vezi picior de colindător. Mai mult, nici măcar paznicii ăia inutili de Scorseze Security. Chiar și incidentele sunt mai rare, n-am avut vreodată un atentan, o întârziere sau înghesuială”, spune un tânăr student care a venit la Cluj pentru că orașul oferă mai multe oportunități decât Bucureștiul.

Sociologul Barbu Mateescu, și el mutat la Cluj de un an de zile, explică lipsa de cerșetori-colindători de la metrou. „Ce avem aici? Normalitatea despre care scriu românii plecați în Austria sau Danemarca sau Germania etc. În termeni mai clari, România la care visezi, europeană, prosperă, cu bun-simț și respect reciproc, unde se trăiește ca-n Vest și administrația e eficientă… există”.

Scris de Ef
13 decembrie 2018 13:12
Citește mai mult despre: cluj colindatori metrou

Alte articole

Vezi mai mult